Doček pape Benedikta u Zračnoj luci Zagreb

 

»Dolazim među vas kao hodočasnik uime Isusa Krista«

Subota, 4. lipnja 2011 12:01

"S velikom radošću dolazim među vas kao hodočasnik uime Isusa Krista. Srdačno pozdravljam ljubljenu hrvatsku zemlju i, kao nasljednik apostola Petra, velikim zagrljajem grlim sve njezine stanovnike", rekao je papa Benedikt XVI. na početku svog dvodnevnog Apostolskog pohoda Hrvatskoj koji se održava pod geslom "Zajedno u Kristu".

U svom prvom govoru održanom u Zračnoj luci tijekom svečanosti dobrodošlice u nazočnosti najviših predstavnika Crkve i države, Papa se prisjetio i triju pastoralnih posjeta blaženoga Ivana Pavla II. Hrvatskoj te zahvalio Gospodinu za dugu povijest vjernosti koja povezuje Hrvatsku sa Svetom Stolicom.

"Od samih početaka, vaš narod pripada Europi te joj, na poseban način, daje doprinos u duhovnim i moralnim vrijednostima, koje su kroz stoljeća oblikovale svakodnevni život kao i osobni i nacionalni identitet njezine djece. Izazovi suvremene kulture, prožete društvenim raslojavanjem i nestabilnošću, te obilježene individualizmom koji pogoduje shvaćanju života bez obveza u neprestanom traženju 'prostora privatnosti', zahtijevaju uvjereno svjedočanstvo i smiono zauzimanje u promicanju temeljnih moralnih vrijednosti, ukorijenjenih u društvenom životu i identitetu staroga kontinenta", istaknuo je Benedikt XVI. // pročitajte više...

 

Sveti otac Benedikt XVI. dolazi danas u apostolski pohod Hrvatskoj Subota, 4. lipnja 2011. 02:01

Papa Benedikt XVI. poletio zrakoplovom iz Rima Subota, 4. lipnja 2011. 09:55

Sveti Otac stigao u Hrvatsku! Subota, 4. lipnja 2011. 11:13

 

Govori

Pozdravni govor svetoga oca Benedikta XVI. (pdf, 54 kB)

Pozdravni govor predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića (pdf, 130 kB)

 

Fotogalerija

 

Izvor: papa.hr