Papin susret s Predsjednikom države i predsjednicom Vlade

 

Benedikt XVI. susreo se s predsjednikom Josipovićem i predsjednicom Vlade Kosor

Subota, 4. lipnja 2011 14:46

Nakon svečanoga dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci papa Benedikt XVI. uputio se u Ured predsjednika RH na Pantovčaku gdje ga je dočekao hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović, a nakon toga je Papa u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu primio predsjednicu Vlade RH Jadranku Kosor.

Nakon razgovora u četiri oka Svetog Oca i predsjednika Josipovića u predsjedničkom kabinetu, uslijedila je razmjena darova i predstavljanje obitelji predsjednika Papi.

Predsjednik Josipović Papi je darovao repliku glavne svirale "Principal C" s najstarijih sačuvanih orgulja u sjevernom dijelu Hrvatske, izgrađenih godine 1649. za crkvu pavlinskog samostana u Lepoglavi. Kositreno sviralo stavljeno je u kutiju-postolje od orahova drva s izrezbarenim motivom lepoglavske čipke, ukrašenim pravom pozlatom. Replika je napravljena u radionici Heferer.

Papa je predsjedniku Josipoviću kao "dobrom poznavatelju glazbe" darovao presliku Kodeksa glazbe iz Vatikanske biblioteke.

Nakon susreta s hrvatskim predsjednikom Sveti Otac se uputio u Nuncijaturu na Ksaveru, gdje se susreo s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor. Premijerku, koja se nakon dolaska susrela s kardinalom Tarcisiom Bertoneom, državnim tajnikom Svete Stolice, dočekali su kardinal Josip Bozanić i apostolski nuncij Mario Roberto Cassari. // pročitajte više...

 

TIJEKOM LETA U HRVATSKU: Papa o Hrvatskoj i Hrvatima, Europskoj Uniji i bl. Alojziju Stepincu Subota, 4. lipnja 2011. 14:08

 

Fotogalerija

 

Izvor: papa.hr