Bdjenje mladih s Papom na Trgu bana Josipa Jelačića

 

»Pouzdajte se u Isusa, neće vas nikada razočarati!«

Subota, 4. lipnja 2011 20:58

Dragi prijatelji, vaša je mladost vrijeme koje vam Gospodin daruje da biste mogli otkriti smisao postojanja, poručio je papa Benedikt XVI. u nagovoru tisućama mladih okupljenih na bdjenju prvog dana svog apostolskog pohoda Hrvatskoj.

Svi znamo, rekao je Papa u svojem obraćanju mladima u sugestivnom ozračju središnjeg Trga glavnoga grada Hrvatske, da u srcu svakog čovjeka prebiva snažna želja za srećom.

"Svako djelo, svaka odluka, svaka nakana nosi u sebi tu skrivenu duboku i prirodnu potrebu. Ali, vrlo često primijetimo da smo pouzdanje stavili u zbiljnosti koje ne ispunjavaju tu želju, nego štoviše, otkrivaju svu njihovu neizvjesnost. Upravo se u tim trenutcima osjeća potreba za nečim što čovjeka natkriljuje, što daje smisao svakodnevnom životu", rekao je Papa mladima.

Benedikt XVI. je istaknuo da je mladost vrijeme koje Gospodin daruje "da biste mogli otkriti značenje postojanja", vrijeme velikih obzora, snažno življenih osjećaja, ali i strahova zbog zahtjevnih i trajnih odluka, teškoća u učenju i radu, pitanja o otajstvu boli i trpljenja. Ali i više od toga, to divno vrijeme života u sebi nosi duboku čežnju, koja ne poništava sve ostalo, nego ga uzdiže kako bi mu dala puninu. // pročitajte više...

 

Mladi s ushićenjem očekuju svoga Papu Subota, 4. lipnja 2011. 16:15

Započelo bdjenje s mladima na Trgu bana Jelačića Subota, 4. lipnja 2011. 20:08

Svjedočenje dvoje mladih na susretu s Papom Subota, 4. lipnja 2011. 20:45

 

Govori

Obraćanje svetoga oca Benedikta XVI. mladima (pdf, 61 kB)

Pozdravni govor predsjednika HBK đakovačko-osječkog nadbiskupa Marina Srakića (pdf, 145 kB)

 

Fotogalerija